دسترسی به اینترنت در ایران شاید از خیلی لحاظ نسبت به چند کشور درجه چندمی که ته لیست مونده باشند خیلی بهتر باشه اما در عمل با مشکلات زیادی روبرو هستیم.
– دسترسی به اینترنت مثلا پرسرعت ADSL در همه شهرها و مناطق مخابرات هنوز میسر نیست. اگه خوش شانس باشید بتونید یک اشتراک DSL بگیرید با قیمت های مزخرف شرکت های ارایه دهنده خدمات طرف هستید که هزینه هایی که میگیرند نسبت به سرویسی که میدهند اصلا مناسب نیست. قطعی های مکرر که عدم پاسخ گویی مناسب از پشتیبانی سرویس دهنده که تنها پاسخی که همواره من و شما شنیدیم این است که مشکل از دیتا مخابرات است و دست ما نیست! پس شما که مسوول شرکت هستید چه کاره هستید ؟ از این به بعد هم هزینه هرماه اشتراک ما را بی زحمت از همون مخابرات بگیرید. دومین مساله در اشتراک های DSL مطرح هست بحث محدودیت های حجمی است که کاملا عجیب و اعصاب خورد کن است. الان کمتر جایی در دنیا هست که محدودیت های این چنینی اعمال کند اگر هم محدودیتی از لحاظ حجمی است این مقدار به قدری بالاست که تنها جهت جلوگیری از ترافیک بیهوده شبکه اعمال می شود. اشتراک نامحدود هم میتوانید تهیه کنید اما قیمت ها به قدری بالا است که تقریبا بیخیال آن می شوید.
– به لطف اداره محترم هیلترینگ دسترسی به اکثر سایت ها امکان پذیر نمی باشد و تنها سایت هایی که به نظر شخص خودشان مناسب است دسترسی آزاد دارند. البته در این که این موضوع آن چنان مشکل خاصی ایجاد نمی کند شکی نیست چون شخصا تا الان کسی رو ندیدم که از هیتلرشکن استفاده نکند.
– دسترسی به بسیاری از سرویس های رایگان شرکت های مربوط که هنوز هیلتر نشده است نیز امکان پذیر نمی باشد چون که شما از کشوری هستید که همه جوره تحریم هستید برید خودتون بسازید دیگه ! از همه جالب تر اتفاقات روزهای اخیر بود که سایت سورس فورج دسترسی به پروژه های متن باز را هم برای ایران بسته بود. این مشکل همه به لطف حل کننده مشکل قبلی معمولا حل می شود.
– دسترسی به بسیاری از سرویس های معتبر دنیا و بازی ها و … با مشکلات بسیار زیادی مواجه است. زیرا این سایت ها نیاز به پرداخت وجه های الکترونیک دارند و فکر نکنم هیچ شرکت معتبری به ایران در این رابطه سرویس بدهد. بیشترین مشکلات در این زمینه گریبانگیر دوستانی است که سرورهای آنها در کشورهای دیگر هست و نیاز به پرداخت دلار و… دارند. مشکلات زیادی که همواره هنگام پرداخت هزینه های خود دارند + ریسک لو رفتن در بسیاری مواقع که باعث می شود شرکت سرویس دهنده از ارایه دادن سرویس خودداری کند.
– دسترسی به فروشگاه های موبایل مثل app store apple و android market به علت ایرانی بودن کاملا غیر ممکن است. به طور مثال در مورد android market استفاده از vpn هم به این راحتی ها مشکل را حل نمی کند زیرا سیم کارت شما متعلق به ایران هست که دوستان اهل فن از هنرهای خودشون برای این مشکل استفاده میکنند. به قول معروف همیشه هر قفلی یک کلیدی داره.
خلاصه اینکه با همه این سختی هایی که برای کار با این اینترنت میکشیم باز هممون عاشقش هستیم و یک روز دوریش برامون خیلی سخته
یک پاسخ به «اینترنت در ایران»
خیلی جالب بود