دسته‌ها
ویندوز

پشتیبان گیری

طی این چند روز با افراد زیادی مواجه شدم که اطلاعات مهمشون رو به دلایل مختلف نرم افزاری و سخت افزاری از دست داده اند. خوب همیشه تاکید بر پشتیبان گیری و داشتن نسخه پشتیبان از اطلاعات برای همین روزهاست. البته کسی هم بود که از اطلاعاتش نسخه پشتیبان داشت اما به علت انتخاب روش غلط نسخه پشتیبان هم به دادش نرسیده بود. داستان از این قرار بود که طرف از اطلاعاتش روی دیسک ( CD ) پشتیبان گرفته بود اما خوب همون طوری که می دونید این رسانه ها عمر زیادی ندارند و بعد از چند سال ممکن است دیگر قابل خوندن نباشند. کافی است یکی از دیسک هایی که چند سال پیش رایت کردید را الان امتحان کنید. البته استفاده از دیسک برای پشتیبان گیری روش خوبی است اما به شرطی که حداقل هر 3 ماه یک بار یک دوره دیسک هاتون رو دوباره پشتیبان بگیرید. البته این روش زمانی که حجم اطلاعتتون کم هست و بازه آپدیت شدنشون هم زیاد نیست به درد میخوره. حال فرض کنید 1 ترابایت اطلاعات دارید که تقریبا هر روز هم آپدیت می شود. مسلما پشتیبان گیری با دیسک روش خیلی سختی خواهد بود. من شخصا برای پشتیبان گیری از فایلهام  از یک هارد اکسترنال استفاده میکنم. هاردهای اکسترنال دو دسته هستند ، دسته اول آنهایی که جمع و جورتر هستند و نیاز به آداپتور ندارند و دسته دوم اونهای که برای کار کردن به یک آداپتور نیاز دارند و کمی بزرگتر هستند و اصطلاحا بهشون مدل های Desktop می گویند. من خودم هاردهای دسته دوم را ترجیح میدهم زیرا هم سرعت به مراتب بالاتری دارند و هم امنیت اطلاعات بیشتری دارند. خوب حالا با یک هارد اکسترنال چجوری میشه نسخه پشتیبان داشت.

هارد اکسترنالی که من استفاده میکنم ساخت شرکت Seagate هست و دارای ظرفیت 1 ترابایت هست که برای پشتیبان گیری از 2 تا هارد 1 ترابایتی که به صورت internal در سیستم ام دارم استفاده میشه. البته تنها حدود 100 گیگابایت از اون برای پشتیبان هام استفاده می شود. تنها فایل های مهم شامل کدها ، طراحی ها ، عکس های شخصی و … را پشتیبان میگیرم. فیلم و موزیک و سایر فایل های حجیم رو پشتیبان نمیگیرم زیرا هم فضای زیادی میگیرد و هم هزینه بیشتری را طلب میکند. البته پشتیبان گیری از Desktop و پرونده ها رو هم بهش اضافه کنید. با استفاده از نرم افزارSeagate Manager که همراه با خود هارد هست به راحتی میتوانید تنظیمات را به طوری انجام دهید که هر روز یا هر هفته از شاخه هایی که مشخص می کنید نسخه پشتیبان تهیه کند. بار اولی که نسخه پشتیبان میگیرید ممکن است کمی طول بکشد اما در دفعات بعدی تنها فایل هایی که تغییر کرده اند پشتیبان گرفته می شود. این نرم افزار مزیت های زیادی دارد که چند تاش رو در زیر ذکر میکنم.

قابلیت رمز گزاری بر روی هارد اکسترنال : به طوری که وقتی هارد را به سیستم دیگری وصل میکنید برای  اولین بار حتما باید رمز هارد را وارد کنید تا هارد شناسایی شود.
قابلیت Encrypt کردن اطلاعات پشتیبان : با رمزگزاری کردن فایل های پشتیبان شما در صورتی که به اطلاعات هارد هم دسترسی پیدا شود اطلاعات شما رمزگزاری شده است.
قابلیت History : به شخصا از این قابلیت خیلی خوشم میاد. فرض کنید تنظیم کرده اید که از روی دسکتاپ خود هر روز بک آپ بگیرید. در طول یک هفته بر روی فایلی بر روی دسکتاپ خود کار میکنید و هر روز تغییراتی در آن انجام می دهید. هر روز هم بک آپ شما به روز می شود. نرم افزار علاوه بر پشتیبان گیری فایل هایی که هر روز تغییر کرده است را در شاخه ای جدا به نام history نگهداری میکند. بر فرض عکسی که را که از جایی تصادفی پاک کرده اید و حتی متوجه این موضوع نشده اید در صورت معمول بعد از پشتیبان گیری از پشتیبان هم پاک خواهد شد. اما در history برای چند ماه باقی خواهد ماند.
قابلیت تعیین نوع فایل : فرض کنید شما عکاس هستید و فقط عکس ها برای شما مهم هست. میتوانید طوری تنظیم کنید که تنها از فایل های با پسوند jpg پشتیبان گرفته شود.

به عنوان کلام آخر این که حتما و همیشه از اطلاعات مهمتون پشتیبان داشته باشید و به یاد داشته باشید هزینه ای که برای این کار میکنید به مراتب کمتر از زمانی است که اطلاعاتتان را از دست میدهید تازه به شرطی که راهی برای بازگشت اطلاعات شما باقی مانده باشد.

3 دیدگاه دربارهٔ «پشتیبان گیری»

نه من سرور بلاگفا نیستم… اما خوب اطلاعات زیادی روی کامپیوترم دارم که شامل همه چی هست که همون جور که گفتم 100 گیگابایتش حیاتی است…

چرا کامنت قبلی‌م اون جوری شد؟ نوشته بودم:
از مفید بودن مطلبت که بگذریم، آقای ارزانی شما مگه سرور سایت بلاگفایی؟ سه ترابایت هارد؟ خدا بیشترش کنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.